Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Dom učenika srednjih škola "Angelina Kojić - Gina", Zrenjanin

 

1Prvi put održana je revijalna priredba kulturno-umetničkog stvaralaštva učenika i vaspitača DUSŠ “Angelina Kojić-Gina” u Kulturnom centru Zrenjanina. Priredbi su imali mogućnost da prisustvuju roditelji učenika, profesori srednjih škola koje pohađaju naši učenici kao i njihovi drugari.
Pred punom dvoranom učenici doma pokazali su svoje umeće u dramskom, poetsko-scenskom, plesnom, folklornom i muzičkom, kao i literarnom  stvaralaštvu. Bilo je tu i najinteresantnijih tekstova koje su zabeležile naše novine. U holu kulturnog centra gosti su imali priliku da pogledaju i radove učenika, članova likovne sekcije.
Priredbu osmislile vaspitačice Tomović Ljiljana, Rebić Slađana, Ćirić Olivera i Šrajer Nada. Za likovnu postavku bila je zadužena vasptačica Romen Slavica.Goste je pozdravila Jovanka Providžalo, šef vaspitne službe.
U programu je učestvovalo pedesetak učenika doma.
Voditelji programa bili su Radić Miroslava i Kušić Milorad.
U muzičkom stvaralaštvu predstavili su se Katarina Nikolić, Janjić Aleksandar, Popović Jovana, Babić Bojan, Srdić Stevan, Lacko Dajana, Medić Miloš.
U plesnom stvaralaštvu predstavile su se Mrkšić Branka, Sabo Melanija, Hraško Anela, Kerepeš Oršolja i izabela, Šamu Aniko, Molnar Kristina.
Domske crtice i bisere dočarale su Rudan Dragana, Pralica Mirjana, Ćuk Jelena, Dapčević Željana, Gušić Dalibor, Petar Klać, Peškanov Stefan, Papić Kristina i Krulj Aleksandar.
Literarno stvaralaštvo predstavile su Radić Miroslava i Kovačević Milica, a Smiljanić Mirjana i Snežana Trkulja predstavile su stvalralaštvo Nevene igić, laureata festivala ljubavne poezije “ivan Pangarić” u Somboru, koja je bila opravdano odsutna.
Folklornu tačku izveli su:Radivoj Branislava, Nikolić Katarina, Marjanović Marina, Savin ivana, Stojaković Blaženka, Lazić Danijela, Martinov Zorica, Garača Danka, Urošev Goran, Usković Zorica, Janjić Aleksandar, Medić Miloš. Na veliko zadovoljstvo svih u izvođenju folklorne tačke učenicima se pridružio i koreograf Aleksandar Rakita koji je zajedno sa saradnicom Marijanom Toković i osmislio koreografiju.
U dramskom i poetsko-scenskom stvaralaštvu predstavile su se Zubčić Marina, Pavlov Teodora, Medić Anastasija, a u poslednjem trenutku bolesnu Popov Anastasiju zamenila je Stanimirov Teodora.
Tehnička podrška za realizaciju priredbe bili su učenici Radu Stefan i Bačvanski Petar, a bio je tu i saradnik za muzičku sekciju Popović Nemanja.
Bilo je to jedno divno veče za pamćenje.

Šrajer Nada